H χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα τόνισε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής στην αντιπεριφέρεια Χανίων, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στην χώρα.

«Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο επιμελητήριο της πόλης, που ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα Χανιά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς, επεσήμανε ότι «η σταθερότητα θα δώσει στίγμα εμπιστοσύνης ώστε να ξαναλειτουργήσει η οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, « εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας αμέσως μετά τις συναντήσεις του με δημοσιογράφους επεσήμανε ότι απαιτούνται συναινέσεις συνεργασίες και συνεννοήσεις που όπως είπε θα θέλει η πλειοψηφία των πολιτών.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Τις διαβάζω και παίρνω τα στοιχεία για να μπορώ να τις ανατρέψω υπέρ μας. Και όχι για να με εντυπωσιάσουν να με καθοδηγήσουν, να μου δημιουργήσουν πανηγυρική διάθεση ή απογοήτευση ανάλογα με το πώς μας εμφανίζουν».

Από τα Χανιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «κατά τη γνώμη μου θα κρίνουν την τελευταία ώρα με πολύ αυστηρά κριτήρια τις πολιτικές δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι αυτή τη φορά η ψήφος των πολιτών δεν πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, για μιας μακράς διαρκείας κυβέρνηση συνεργασίας όπως είπε, επισημαίνοντας πώς, «όταν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα και υπάρχουν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες, η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια, ενώ τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σύνθετα για να επιλυθούν από μια μονοκομματικη κυβέρνηση».

Το βράδυ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στο κέντρο «Πορτοκάλι».