Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με τον πρώην υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκε η εξαγγελία του τέως υπουργού περί μειώσεων στα διόδια στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρει:

«Στις 13 Αυγούστου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωνε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου την ύπαρξη συμφωνίας με τους παραχωρησιούχους Νέα Οδός και Κεντρική Οδός για μειώσεις διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας. Τελικά, σήμερα παραδέχθηκε ότι δεν έχει υπάρξει κείμενο συμφωνίας και συνεπώς ούτε δέσμευση προς την επόμενη ηγεσία του Υπουργείου υπάρχει ούτε μείωση των διοδίων πρόκειται να δουν οι πολίτες.

» Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύει την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση της μεταξύ των λόγων της και των έργων της, μεταξύ της “θεωρίας” της και των πεπραγμένων της.

» Εξαγγελίες, εξαγγελίες, εξαγγελίες…. Δίχως σχεδιασμό, δίχως προγραμματισμό, δίχως μελέτη, δίχως συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, δίχως συγκροτημένη πολιτική και φυσικά δίχως όραμα. Εξαγγελίες για επικοινωνιακή κατανάλωση που αποδεικνύονται … κενό γράμμα μόλις μετά από λίγες ημέρες.

» Θέση μας είναι να προχωρήσουμε σε διάλογο με τους παραχωρησιούχους για να δημιουργήσουμε συνθήκες βιωσιμότητας τόσο στην κατασκευή και συντήρηση των έργων, όσο και στη χρήση τους».