Οι δημοσκοπήσεις και ως προς την πρώτη θέση και ως προς τα μικρότερα κόμματα θα πέσουν έξω δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα του θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις καθώς αυτό που βλέπει στον κόσμο δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Δήλωσε δε ότι έχει μεγάλο βάρος γιατί έχει την ευθύνη απέναντι στον κόσμο και την σταθερότητα των απόψεων που ο ίδιος και το κόμμα του εκφράζουν.

«Εγινα υπουργός για να κάνω ένα σημαντικό έργο και έκανα ένα σημαντικό έργο το οποίο ελπίζω να συνεχιστεί. Δεν έγινα υπουργός για το αξίωμα. Δεν με ενδιαφέρει το υπουργείο ούτε η βουλευτική καρέκλα. Με ενδιαφέρει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υπουργός και να κατατστρέφω τον κόσμο, σημείωσε.

Σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «δεν πάω στο εθνικό νόμισμα μια χώρα και ένα λαό αν δεν θέλει. Αλλά εκεί θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης της χώρα».

«Το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις που θα μείνει στη μέση» συμπλήρωσε.

«Πως θα πας στον αγρότη να του πεις 29% φορολογία; Αντί να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή πάμε να της δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα. Το κύριο πλήγμα το μνημόνιο την δίνει στην επαρχία. Δεν έχουν προοπτική αυτές οι πολιτικές».

«Δεν υπάρχει σχέδιο Σόιμπλε. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι ενσωματωμένο στο τρίτο μνημόνιο… Βάλαμε το ευρώ πάνω από τα εθνικά συμφέροντα»

«Εφόσον η κυβέρνηση ήθελε να καταργήσει τα μνημόνια έπρεπε να έχει εναλλακτική» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.