Τα Ανώγεια επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από έναν τόπο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στις 9.30 το βράδυ στην πλατεία Αρμί Ανωγείων, όπου μετά από τρία ολοκαυτώματα με την βοήθεια, τη δύναμη, τον μόχθο και την ελπίδα των ανθρώπων του ξαναζωντάνεψαν την γη τους.

«Αυτό θέλουμε κι εμείς να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για μία Ελλάδα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας».

«Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγουμε.

«Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων.

«Αγωνιστήκαμε», είπε ο κ. Τσίπρας «και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί. Με το πιστόλι, όμως στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή. Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια».

«Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους».

Ο κ. Τσίπρας από τα Ανώγεια έδωσε την υπόσχεση ότι «θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι», όπως χαρακτηριστικά είπε «από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής».