Μήνυμα ενότητας και προσκλητήριο σε όλους του Έλληνες, ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στο παρελθόν, απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συγκέντρωση της ΝΔ έξω από τα γραφεία της ιστορικής έδρας του κόμματος, στην οδό Ρηγίλλης 18.

«Ολοι μαζί, πολίτες που μας ψήφισαν και άλλοι που έρχονται τώρα να μας βρουν, όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τη χώρα μπροστά. Πάνω απ΄ όλα η χώρα», είπε στις πρώτες του κουβέντες ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα βγαίνοντας μέσα από το κτίριο των παλιών γραφείων του κόμματος και ενώ παρόντες ήταν οι νεοδημοκράτες πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

«Αυτό το κτίριο είναι σημείο συνάντησης ιδεών και γενεών», είπε με έμφαση ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος έκανε αναφορά σε όλους όσους διατέλεσαν πρόεδροι του κόμματος.

«Η ΝΔ υπάρχει για να ενώσει τους Έλληνες, να προσθέσει δυνάμεις. Παλεύει για όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τι ψήφισαν χθες. Ελάτε να συναντηθούμε στο δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατονομάσει.

«Αμεσος στόχος είναι η σταθερότητα σήμερα. Δεν θα αναφέρω καν σήμερα το όνομα του παραιτηθέντος πρωθυπουργού», είπε συγκεκριμένα και απάντησε στην κριτική που δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος.

«Προσπαθεί να βρίσκει συνεχώς διχαστικά διλήμματα. Για εμάς το παλιό και το νέο πάνε μαζί. Ενώνουμε γενιές», επισήμανε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόοδος δεν σημαίνει καθετί καινούργιο που δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή όχι, ούτε πειράματα που καταλήγουν σε φέσια 90 δισ.».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να αποφύγει το ντιμπέιτ και ζήτησε εντολή τετραετίας με κορμό τη ΝΔ «για να προχωρήσουμε όλες τις μεγάλες αλλαγές».

Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος και είπε ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για νέες επενδύσεις, ώστε «τα παιδιά να μη φεύγουν στο εξωτερικό».