Επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου για την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την παραχώρηση των τοπικών περιφερειακών αεροδρομίων, εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ.Αυγενάκης επισημαίνει πως «την ώρα που ο κ. Τσίπρας χάνει έναν έναν τους πιστούς συνεργάτες του και το μισό του κόμμα τον εγκαταλείπει, μπορεί να βρει έναν άξιο συνεχιστή της καταστροφικής του πολιτικής, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γαλατσιάτο, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη στα δημοψηφίσματα και τις νέες μορφές αυτοδιοίκησης και λαϊκής αυτοοργάνωσης»

Στη δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνει το γεγονός ότι το άρθρο 216, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ουδόλως αναφέρεται σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και μάλιστα αναφέρεται πως «σε κάθε περίπτωση αντικείμενα τοπικών δημοψηφισμάτων δεν μπορούν να αποτελούν τα θέματα εθνικής πολιτικής, καθώς και εκείνα που συνιστούν περιφερειακές και νομαρχιακές αρμοδιότητες».

Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζει ακόμα, πως «το δημοκρατικό ήθος δεν αποδεικνύεται με τα δημοψηφίσματα και πρέπει να γίνει αντιληπτό στα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ότι η χώρα δεν αντέχει κάθε εβδομάδα και κάλπες με τεράστιο κόστος στην αξιοπιστία και τη σταθερότητα, αλλά αντίθετα χρειάζεται στελέχη που θα διοικήσουν με σοβαρότητα και σθένος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και όχι κρυπτόμενα πίσω από δημοψηφίσματα – παρωδίες».