Η κατάργηση των μνημονίων είναι η μόνη λύση εκτιμά η Λαϊκή Ενότητα, η οποία σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ότι «πίεζε αφόρητα να έρθει μια νέα μνημονιακή συμφωνία, την οποία και θα ψήφιζε με κλειστά μάτια».

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζει ότι ο κ. Θεοδωράκης ισχυρίστηκε πως αν δεν εφαρμοστεί το τρίτο μνημόνιο θα ακολουθήσει και τέταρτο. «Καταλαβαίνουμε την ανησυχία του μην τυχόν και δεν εφαρμοστεί το μνημόνιο», συμπληρώνει και κάνει λόγο για παραπληροφόρηση από μέρους του κ. Θεοδωράκη.

Όπως υπογραμμίζει η Λαϊκή Ενότητα, η χώρα «έχει μια καταστροφική πορεία επί πέντε χρόνια όχι γιατί δεν εφάρμοζε τα μνημόνια, αλλά ακριβώς επειδή εφάρμοζε τα μνημόνια που οδήγησαν σε ύφεση, κοινωνική λεηλασία και οικονομική ασφυξία».

«Το ένα μνημόνιο φέρνει το άλλο και όλα μαζί πλήττουν αφάνταστα το λαό μας χωρίς καμία ελπίδα διεξόδου», προσθέτει και επισημαίνει ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων.

«Αυτή είναι και η απαίτηση του ελληνικού λαού. Η Λαϊκή Ενότητα, δύναμη πατριωτική, προοδευτική με ταξικό πρόσημο, με την αποφασιστική δύναμη και συμμετοχή του λαού, θα ανοίξει νέες λεωφόρους ανεξάρτητης λαϊκής κυριαρχίας έξω από μνημόνια και ξένες εξαρτήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.