Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ των κομμάτων για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών, που θα διεξαχθούν τα ντιμπέιτ.

Αρχικώς, είχε επικρατήσει η πρόταση της Κουμουνδούρου για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου, με την πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και τη δεύτερη – τη Δευτέρα πριν τις εκλογές – ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, με την διευντήτρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Πηνελόπης Γαβρά. Οι δύο συμφώνησαν στις παραπάνω ημερομηνίες.

Ωστόσο, με επιφύλαξη έγινε δεκτή η ημερομηνία της 10ης Σεπτεμβρίου από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθώς ανέφερε πως την ίδια ημέρα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί.

Για το λόγο αυτό πρότεινε το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών να διεξαχθεί αντί στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 8 ή 9 του ίδιου μήνα.

Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που θα γίνουν ντιμπέιτ από τις πρόωρες εκλογές του 2009, όταν είχαν διασταυρώσει τα πυρά τους ο Κώστας Καραμανλής με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου από το ντιμπέιτ εκφράζει η ΧΑ και προαναγγέλλει συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ την ημέρα διεξαγωγής του.