«Πρέπει να εφαρμόσουμε τη συμφωνία, διαφορετικά η χώρα θα πάει σε τέταρτο μνημόνιο», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «ο τόπος χρειάζεται μεγάλες κυβερνήσεις συνεργασίας» και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το Ποτάμι για να επιβάλει μεγάλες συμμαχίες με όσους θέλουν.

Πάντως, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ότι ο ίδιος δεν θέλει να συμμετάσχει ως υπουργός σε κυβερνητικό σχήμα και δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα προσώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν θα συμμετέχω σε κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Θέλω, με το παράδειγμά μου, να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Δεν άφησα τη δημοσιογραφία για να γίνω υπουργός, αλλά για να εισηγηθώ έναν άλλο τύπο πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο τόπος δεν θα αλλάξει αν δεν υπάρξει μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία του 51%. Με κόμματα που εκπροσωπούν το 30% ή το 35% της κοινωνίας δεν μπορούμε να έχουμε πολιτικές αλλαγές, αυτές που έχει ανάγκη η χώρα» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Το μνημόνιο εάν δεν εφαρμοστεί θα πάμε σε τέταρτο, μπορούμε να διορθώσουμε μόνον επιμέρους πράγματα. Δεν πρέπει να ξεγελιέται ο λαός. Πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στις τηλεμαχίες σημειώνοντας: «Πρέπει να ξεφύγουμε από την παλιά μορφή του debate, όπου είναι οκτώ αρχηγοί σε ένα πάνελ και τους ρωτούν δημοσιογράφοι χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, πρέπει να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο».