Επικίνδυνο και απατηλό είναι το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη, το βράδυ στον ALPHA.

«Παραμυθιάστηκε ο λαός. Κανείς πλέον δεν μπορεί να δίνει ψευδείς υποσχέσεις», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η ζημιά στην οικονομία, τους θεσμούς, στη νοοτροπία της κοινωνίας, στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό που προκάλεσαν στη χώρα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση από τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας η οποία, όπως είπε, «δεν θα είναι ένα τεχνικό άθροισμα κομμάτων, αλλά μια κανονική εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο κάνοντας μια συνεχή κουβέντα με τους εταίρους, ώστε να λειαίνονται τα υφεσιακά μέτρα και να ενθαρρύνονται όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές» .

Αναφορικά με την εκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Βενιζέλος είπε:

«Δεν πρέπει να έχουμε συχνές αλλαγές του ονόματος και του εμβλήματος μιας παράταξης. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ακρωτηριάστηκε γιατί σήκωσε ένα μεγάλο βάρος. Με βρίσκει σύμφωνο κάθε ενέργεια συσπείρωσης. Η ΔΗΜΑΡ συστρατεύεται έστω και τώρα, αν το είχαμε καταφέρει το 2012, το 2013 ή και το 2014, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποιοι είχαν αντιρρήσεις και για την «Ελιά», πήραμε ένα 8%. Αν δεν είχαμε την διάσπαση του κ. Παπανδρέου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

«Δεν ερωτήθηκα ούτε χειρίστηκα κάποιο θέμα. Γινόντουσαν συζητήσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, για συνεργασία δύο κομμάτων αλλά όχι για επάνοδο. Ήταν διαφορετικές οι συχνότητες, δεν υπήρχε επαφή. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης της παράταξης, παρ’ ότι έχω σηκώσει ένα τεράστιο βάρος», ανέφερε όταν ρωτήθηκε για τις αντιρρήσεις που φέρεται να εξέφρασε για τη συνεργασία και με το ΚΙΔΗΣΟ.

Ακόμη εξήγησε ότι υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νέου μνημονίου γιατί έπρεπε η χώρα να σταθεροποιηθεί.

«Η Βουλή προχώρησε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Όμως δεν είναι λογικό να είμαστε καλοί όταν ψηφίζουμε. Αλλά από την άλλη να υπάρχει αλαζονεία και θράσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εξαιρετικά αποδυναμωμένος. Έχει περάσει επτά μήνες να κρύβεται πίσω από την αντιπολίτευση. Μας οδήγησε στην εξαθλίωση και από την άλλη θέλει να κρατήσει την αριστερή παρθενία του. Νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός μαζί, αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να βγει και να πει ότι είπε ψέματα. Ότι γλείφει εκεί που έφτυνε», επεσήμανε ο Ευ. Βενιζέλος.