Η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα ήταν το κύριο θέμα της πρώτης Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η οποία συνεδρίασε υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Μανιτάκη.

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν αρκετά διεξοδική: «Είχε και έναν χαρακτήρα φυσικά μίας πολιτικής αντιδικίας» συνέχισε.

Ο υπηρεσιακός υπουργός είπε ότι άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις των κομμάτων επί των κριτηρίων που τέθηκαν και οι όποιες ενστάσεις θα εξεταστούν.

Η απόφαση αναμένεται το αργότερο την Τρίτη.

Στη συνεδριάση τέθηκαν και ζητήματα που προκύπτουν από τα capital controls και αφορούν στις εκλογικές δαπάνες.

«Και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και θα συγκληθεί εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για να αποφασίσει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται» κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, το μήνυμα των δημοσκοπήσεων για εκλογική μάχη στην οποία όλα είναι ανοιχτά, καθώς η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μικρή, αναπροσαρμόζει την προεκλογική τακτική των κομμάτων. Έτσι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχεδιάζουν να απευθυνθούν στους αναποφάσιστους εντείνοντας την πόλωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσωπικά, ενώ επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ότι τα δύο κόμματα τα χωρίζει άβυσσος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου, καθώς οι έρευνες δείχνουν χαμηλή συσπείρωση. Ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε την Κυριακή το σήμα για σκληρή προεκλογική μάχη, στην οποία θα πρωτοστατήσει ο ίδιος ως το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι σε καλύτερη θέση, καθώς δείχνει να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, καθώς στις έρευνες καταγράφεται διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε στο μήνυμα κατά της «χαμένης ψήφου».

Σε αυτό το πλαίσιο, και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφωνούν στο να διεξαχθούν ντιμπέιτ, καθώς θεωρούν ότι θα έχουν περισσότερα κέρδη εάν διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα τετ-α-τετ, παρά στους παράλληλους μονολόγους των προεκλογικών ομιλίων.