Τις αρμοδιότητες 11 υπουργών και αναπληρωτών της κυβέρνησής της, καθόρισε με απόφαση της η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Από το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο – και τίθεται άμεσα σε ισχύ – απουσιάζει το όνομα του Τρύφωνα Αλεξιάδη αλλά και του Γιώργου Χουλιαράκη. Μένει λοιπόν σε εκκρεμότητα να ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ:

1. Στον Υπουργό Επικρατείας Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο ανατίθενται οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

2. Στον Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη ανατίθενται αρμοδιότητες που αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Υπουργός Επικρατείας ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), των Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), και συντονίζει και εποπτεύει τη δράση τους.

3. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνιο Μακρυδημήτρη ανατίθεται η άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης και της εποπτείας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

4. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μουζάλα, ανατίθεται ο σχεδιασμός, η χάραξη και ο συντονισμός των δράσεων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ιθαγένειας και ομογενειακής ιδιότητας. Επίσης, της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή όπως επίσης και της Υπηρεσίας Ασύλου, της Αρχής Προσφυγών και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (Κεντρικής Υπηρεσίας, Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και εκτάκτων ή κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής) του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το σύνολο των οργανικών μονάδων που υπάγονται σε αυτές.

5. Στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Ζώη, ανατίθεται η άσκηση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Πλοηγήσεων του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Αρχηγείου και των Υπηρεσιών του Λ.Σ. − ΕΛ. AKT. του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου,

6. Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Άλκηστη Πρωτοψάλτη ανατίθεται ο έλεγχος συγκεκριμένων διευθύνσεων του υπουργείου Τουρισμού (π.χ. γενική Διεύθυνση Οικονομικών − Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων κλπ)

7. Στην Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ανατίθεται μεταξύ άλλων η άσκηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Αυτοτελούς Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Πρώην Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

8. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Μουσουρούλη ανατίθεται η άσκηση αρμοδιοτήτων στη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Δραστηριοτήτων του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Περιβάλλοντος, των Τμημάτων Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας του πρώην Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

9. Στον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτριο Μελά ανατίθεται η άσκηση αρμοδιοτήτων σε υπηρεσίες της Γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στη γενική διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και των υπαγόμενων σε αυτή Γενικών Διευθύνσεων και Ειδικών Υπηρεσιών, του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δ) της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παρα γωγής και Κτηνιατρικής, της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας κλπ

10. Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Σπυρίδωνα Φλογαΐτη ανατίθεται μεταξύ άλλων η άσκηση αρμοδιοτήτων της Γ΄ Γενικής Διεύθυνσης Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΓΕΚ), όπως επίσης και η εκτέλεση ειδικών αποστολών, που του ανατίθενται από τον Υπουργό Εξωτερικών,

11. Στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Ξενοφώντα − Ροδόλφο Μορώνη ανατίθεται η αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του έργου της Κυβέρνησης και των φορέων της.