Το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο – όπως τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιλαμβάνει άμεσες μεταρρυθμίσεις αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών εντός της συμφωνίας και με στόχο να ελαφρυνθούν οι συνέπειες του μνημονίου – συζητάει για δεύτερη μέρα σήμερα η Πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τόνισε στην ομιλία του το Σάββατος πως είναι βέβαιος ότι «παρά τις δυσκολίες θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο». Ταυτόχρονα, πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες, λέγοντας ότι δεν θα ανοίξει ο ίδιος εμφύλιο: «Όποιος θέλει να πενθήσει ή να αποδράσει, ας το κάνει». Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα της κάλπης αλλά και της επόμενης μέρας.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή μετά από ψηφοφορία.

Στο μεταξύ στελέχη της κίνησης των «53» στις ομιλίες τους έθεσαν τις «κόκκινες γραμμές» του νέου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωναν μεταξύ άλλων πως για να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα, αυτό θα πρέπει αν περιέχει και σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο.

Στο μεταξύ, πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αλέξη Μητρόπουλο και την Κουμουνδούρου με αφορμή το αίτημα άρσης της ασυλίας του για φορολογική υπόθεση που φέρεται να είναι σε εκκρεμότητα αλλά και τον αποκλεισμό του από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – όπως αναφέρουν πληροφορίες. Από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος κατήγγειλε πως οαρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός Παναγιώτης Νικολούδης τού αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης ασυλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωϊκό Πάντζα, και τον Αθανασίου, και πάνω απ’ όλους μας…». Και πρόσθεσε πως «άρχισε πόλεμος σπίλωσης άνευ προηγούμενου εις βάρος μου, τα αποκάλυψα αυτά και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αλέκο Φλαμπουράρη». Ακόμη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΜΕΓΚΑ ο κ.Μητρόπουλος ανέφερε πως μετά το «παρών» που είχε δηλώσει στην ψηφοφορία για τη συμφωνία είχε μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και δεν είχε υπάρξει κανένα ζήτημα.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ.Μητρόπουλος έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου στη Βουλή για την υπόθεση φοροδιαφυγής και το θέμα της συμμετοχής του στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.