Με κοινό ψηφοδέλτιο θα κατέβουν τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Hπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής σε κοινή συνέντευξη τύπου πως το όνομα του σχήματος θα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως πρόκειται για μία προγραμματική συμφωνία 10+1 σημείων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Πρόσθεσε δε πως η συμφωνία υπογράφεται σήμερα και ότι στη ΔΕΘ το πρόγραμμα των δύο κομμάτων θα είναι έτοιμο.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος η συνεργασία είναι μια «δημοκρατική -προοδευτική» σύμπραξη κομμάτων, που ξεπερνούν τις δυσκολίες του παρελθόντος και στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας. Είχε προσθέσει δε πως δεν πρόκειται για «συγκόλληση κομμάτων», αλλά για μια ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων και των ονομάτων που υπάρχουν στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς». Μιλώντας μάλιστα στο ΜΕΓΚΑ o κ.Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως τονέο σχήμα θα αναδειχθεί σε τρίτο πόλο στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή τους στην κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει από το Σάββατο με δήλωσή τους31 μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και ο Φώτης Κουβέλης