Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στόχος της επίσκεψης του κ.Μεϊμαράκη ήταν να ζητήσει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου για το καλό της Ελλάδος, καθώς όπως είπε «ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Εκκλησίας αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας για το καλό του τόπου. Σημείωσε ότι η ηπερίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και «η Εκκλησία έχει βοηθήσει πολύ για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή». Συμπλήρωσε δε πως «είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όλοι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα για ενότητα επισημαίνοντας ότι είναι υποχρέωσή μας να αποδείξουμε «πωςείμαστε όλοι μαζί». Ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν και καταλαβαίνουν πότε γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες για το καλό της χώρας.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, στηντραγωδία – όπως είπε – που καθημερινά βιώνουν οι μετανάστες, για να φτάσουν στην Ευρώπη και σ’ αυτήν την προσπάθεια εκατοντάδες παιδιά και νέοι χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Είναι αναγκαίο, υπογράμμισε, «οι ηγέτες της Ευρώπης να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να σταματήσει το κακό»

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση ο κ.Ιερώνυμος τόνισε πως « Εκκλησία έκανε και κάνει το καθήκον της και θα συνεχίσει να βοηθά τον λαό που δοκιμάζεται». Και πρόσθεσε ότι αν ο λαός διαπιστώσει πως οι πολιτικοί αγωνίζονται για μία θετική προοπτική για τη χώρα θα συνεχίσουν και οι ίδιοι τον αγώνα τους παρά τα όσα έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια.