Ισχυρή εντολή από τον λαό για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

Όπως λέει «η πλειοψηφία του λαού θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας: «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλουμε από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο που ο λαός έδιωξε από την πόρτα».

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο συμπληρώνοντας ότι ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείςαν ήταν λάθος που πρότεινε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής, απάντησε: «Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου». «Αλλά για όσους το παραξήλωσαν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η ζωή γυρίσματα» σημείωσε.