Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την πανελλαδική συνδιάσκεψη επιθυμεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών μετά το μπαράζ αποχωρήσεων και να προχωρήσει στη μάχη των εκλογών με στόχο την αυτοδυναμία.

Οι εκτιμήσεις που έχει στη διάθεση της η Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για συσπείρωση του κόμματος που κυμαίνεται σε μεσαία επίπεδα αυτή την περίοδο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι ημέρες της τελευταίας εβδομάδας μονοπωλήθηκαν ουσιαστικά από αρνητικές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ζήτημα της διάσπασης του κόμματος και διαρροών στελεχών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο ποσοστό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε και κάνει άλλη επιλογή, πόσο μάλλον ότι κινείται συμπαγώς.

Την κρισιμότητα της αναμέτρησης εξήγησε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην είσηγηση που έκανε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία» σημείωσε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης». «Να βγούμε μπροστά» τόνισε και προσέθεσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.»

Ο τέως Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.