Τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συγχαρητήρια επιστολή του προς την Βασιλική Θάνου με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της ως υπηρεσιακής Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ο κ. Γιούνκερ συγχαίρει την Πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της σε μία στιγμή την οποία χαρακτηρίζει «ως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του» αναφέρει ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται επίσης στο μεταναστευτικό και διαβεβαιώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και ευήμερο μέλλον, και θα συνεχίσει να το πράττει».

«Μπορείτε να υπολογίζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά για βοήθεια στο έργο σας» καταλήγει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.