Στην «επώδυνη» διαπραγμάτευση αναφέρθηκε ο απελθών υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ).

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε επιβεβλημένες τις εκλογές, ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό ΠΑΠΕΝ, Ιωάννη Γκόλια, του ευχήθηκε χαριτολογώντας να μείνει στο υπουργείο λιγότερες μέρες απ’ ό,τι ο ίδιος.

«Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση, επιλέγουμε να μας κρίνει ο κόσμος» είπε ο κ. Σκουρλέτης και αναφέρθηκε στις βασικές εκκρεμότητες, όπως τη διαπραγμάτευση για τον αγωγό ΤΑΠ και τον ελληνορωσικό αγωγό.

«Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα θα πάει ομαλά σε εκλογές, οι κινήσεις μας θα έχουν την ελάχιστη πολιτική δέσμευση» τόνισε ο κ. Γκόλιας, ενώ αστειευόμενος δήλωσε ότι ελπίζει να είναι μικρό το χρονικό διάστημα που θα είναι υπουργός.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ενημέρωσε τον διάδοχο του, Κωστή Μουσουρούλη, για τις προτεραιότητες του υπουργείου, υπενθυμίζοντας του ότι «στις 31 Δεκεμβρίου οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών πρέπει να είναι βιώσιμοι». Ταυτόχρονα ζήτησε από τον κ. Μουσουρούλη να είναι άμεση η εφαρμογή του νέου εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παραλαμβάνοντας ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε ότι «θα δουλέψουμε ώστε το κράτος να έχει συνέχεια».