Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο απερχόμενος υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τον νέο υπηρεσιακό υπουργό, Πέτρο Μολυβιάτη, ενδελεχώς για όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Σε σύντομες δηλώσεις που ακολούθησαν της κατ’ ιδίαν ενημέρωσης του νέου υπουργού, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε τυχερός που παραδίδει το υπουργείο στον κ. Μολυβιάτη, έναν άνθρωπο, όπως είπε, με μεγάλη πείρα, πατριώτη και υπεύθυνο πρόσωπο που το γνωρίζει όλη η χώρα.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κοτζιάς απηύθυνε έκκληση και παράκληση «τις επόμενες τρεις εβδομάδες όλοι όσοι συμμετέχουν στον δημόσιο πολιτικό βίο, να συμμετέχουν με ορθό λόγο, με προσοχή, με νηφαλιότητα, με τρόπο που να προασπίζουμε και τη χώρα και τους θεσμούς μας και το μέλλον αυτού του τόπου».

Από τη μεριά του, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της πολύ σύντομης θητείας του, «θα προσπαθήσω να διαχειριστώ με επιτυχία τις τρέχουσες υποθέσεις, αλλά και να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα για να προωθήσω τα συμφέροντα και τις πάγιες θέσεις της χώρας μας. Και για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε απειλή ήθελε προκύψει για τα συμφέροντά μας αυτά».

Τέλος, ο υπηρεσιακός υπουργός ευχήθηκε στον Νίκο Κοτζιά κάθε επιτυχία στη μελλοντική του πορεία, όπου και να είναι.