Ο συσχετισμός μου με off shore εταιρεία στην Κύπρο είναι δόλιος και συκοφαντικός, με στόχο να πληγώ εγώ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η απερχόμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν πια off shore από το 2004, όταν έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε πως δεν ήταν ούτε μέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης, ούτε διοικητικό στέλεχος, αλλά χρησιμοποίησε την επιχείρηση ως «ατζέντη», με συμφωνία εκπροσώπησης, στην προσπάθεια επέκτασης των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του στην κυπριακή αγορά.

Επισήμανε πως τα παραστατικά και τα έγγραφα που έχει από τη συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία αποδεικνύουν πως δεν είχε στόχο να φοροδιαφύγει ή να αποκομίσει άλλα φορολογικά οφέλη, αλλά αμιγώς τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων που συνδέονταν με το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Χαϊκάλης χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «δόλια και συκοφαντική» προσπάθεια εναντίον του, με στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, οι ΑΝΕΛ και οι απελθούσα κυβέρνηση μέσω αυτού.

Νωρίτερα πάντως με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος και τον κάλεσε να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα στοιχεία, τους ισχυρισμούς του σχετικά με την off shore εταιρεία, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με το κόμμα του.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Alpha, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε: «Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα.

Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά.

»Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη».