Τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, δέχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Ποταμιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη ότι εξέφρασαν την αντίρρησή τους να παραστούν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διεμήνυσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι από τη στιγμή που αρνούνται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, δεν έχει νόημα η σύσκεψη. Ωστόσο επισήμανε στον κ. Παυλόπουλο ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να καταστήσει σαφές ποιοι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν τη συμμετοχή στη σύσκεψη.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το Ποτάμι δεν έχει αντίρρηση να ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου. Όμως σημειώνεται ότι πιθανόν να προκύψει ζήτημα από τον ορισμό κάποιου υπηρεσιακού υπουργού.