Νέες βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου παριστανται μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για «δυστροπούντα» Πρόεδρο για το θέμα των πρακτικών της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για «τερτίπια».

Εστρεψε τα πυρά της και κατά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει, όπως υπενθύμισε, η οποία δεν συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα διαλυθυεί η Βουλή.

Μάλιστα κατηγόρησε και την εφημερίδα «Αυγή» για δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. Η ίδια κατήγγειλε το δημοσίευμα και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος της είπε «μην τον ζορίζεις».

«Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», είπε η πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου διάβασε, κάνοντας και σχόλια, τη σημερινή επιστολή του κ. Στουρνάρα με την οποία δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρίαση.

Η πρόεδρος της Βουλής διάβασε δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», στο οποίο αναφέρεται ότι ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο σπίτι του στη Σύρο.

Κατά τα άλλα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, μπορεί να ζητήσει ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα.