Την εκτίμησή του ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση μέχρι την Παρασκευή επανέλαβε ο πρόεδρος ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τις εκλογές για να φύγει.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου, ακόμη και μέχρι την Παρασκευή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Υπάρχουν δυνάμεις, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε που ψήφισε μνημόνιο, ο κ. Καμμένος που ψήφισε το μνημόνιο και οι δημοκρατικές δυνάμεις που μπορούν να δώσουν κυβέρνηση στον τόπο.

Επανέλαβε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές που δεν έχουν εξηγηθεί και δήλωσε αντίθετος στις διαδικασίες εξπρές.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε επίσης ότι «τη Δευτέρα μετά τις εκλογές πώς θα είναι η Βουλή; Λέει ο κ. Τσίπρας ‘θα είμαι εγώ πρώτος’, εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς πρώτοι, ‘θα συνεργαστώ με ένα κόμμα πάλι, αν οι ΑΝΕΛ είναι στη Βουλή, θα συνεργαστώ με τους ΑΝΕΛ, αλλά θα έχω πετύχει πρώτον να περιορίσω τους αντάρτες τους δικούς μου, τους δαίμονες που ο ίδιος κατασκεύασα δηλαδή και συνεργάστηκα, και θα έχω αλλάξει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου’. Κι εγώ αναρωτιέμαι: Γι΄αυτό θα γίνουν εκλογές; Γιατί δεν κάνουν μια πρόταση μομφής στην κ. Κωνσταντοπούλου;».

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση έπρεπε να πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης ή να υπάρχει πρόταση δυσπιστίας ώστε να καταγραφεί ότι έχασε την εμπιστοσύνη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας «κάνει τις εκλογές για να φύγει», τον προσκάλεσε σε διάλογο, ζητώντας τού να εξηγήσει γιατί πάμε σε εκλογές, καθώς και «αν έχει δεσμευτεί στο Eurogroup για ουρές μέτρων».

Ο κ. Μεϊμαράκης επικρίνοντας τη στάση στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών είπε:

«Δεν επιτρέπεται ο Πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών. Δεν επιτρέπεται να λέει ότι δεν θέλει να δει τον κ. Λαφαζάνη. Δεν επιτρέπεται να διαρρέει ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Προειδοποίησε ότι «το Grexit παραμένει ανοιχτό», λέγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα: «Και δεν ξέρω μήπως μας πηγαίνει στο Grexit διαμέσου εκλογών για να σκάσει στα χέρια άλλου».