Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Αριστερής Πλατφόρμας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη -κύριο εκφραστή της Αριστερής Πλατφόρμας- να δηλώνει εκ νέουαπό το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και πριν τη συνάντησή του με εργαζομένους του δήμουότι «νέο μνημόνιο εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω».

Η αμετακίνητη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια επιλογών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες- όταν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή και δεν ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της πλειοψηφίας θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές.

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση για το προεκλογικό πρόγραμμά της, είμαστε δεσμευμένοι στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις προγραμματικές θέσεις. Αυτές υπερασπιζόμαστε, αυτές υλοποιούμε» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πρόσθεσε πως η θέση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ξεκάθαρη, δεν στηρίζει προαπαιτούμενα, δεν στηρίζει μνημόνια, δεν συναινεί στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.

Μιλώντας και εξ ονόματος όλων των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι κανείς δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία.

«Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις» κατέληξε.