Συνεδριάζει εκ νέου στις 5 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ενδέχεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο το ρήγμα που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές και την ηχηρή διαφοροποίηση πολλών βουλευτών του κόμματος σε τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται επίσης να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το έαν και πότε θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Με δηλώσεις τους το Σαββατοκύριακο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Κοτζιάς εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζανη και των άλλων διαφωνούντων, καλώντας τους είτε να στηρίξουν την κυβέρνηση είτε να αποχωρήσουν.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας -που λένε «όχι» στο νέο μνημόνιο- διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από το κόμμα και τη Βουλή, αφού παρέμειναν συνεπείς με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μάλιστα, το απόγευμα -λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – η Αριστερή Πλατφόρμα διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για πέντε χρόνια λειτουργίας της ιστοσελιδας iskra -που απηχεί τις θέσεις της- με τίτλο «Το ‘όχι’ ΄δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε», στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.