Πυρά κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η ίδια η Βουλή την έχει ξεγράψει. «Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα πλέον πρόεδρος» είπε χαρακτηριστικά. Τα βέλη της έστρεψε και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «μοιραίο για τη χώρα» και κατηγορώντας τον ότι έχει πολιτικό δόλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει την λαϊκή εντολή να κυβερνήσει και πρέπει να το κάνει.

«Ο Τσίπρας έκανε λάθη, αλλά διέβη τον Ρουβίκωνα. Ανέλαβε την ευθύνη του και τώρα πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του και να κυβερνήσει» είπε στον Σκάϊ.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ολέθρια την απόφαση του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «έσπασε την τελευταία κλωστή της εμπιστοσύνης».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι η λογική του «στην εξουσία μαζί και στις ευθύνες χώρια» είναι «ό,τι πιο παλιό».

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει της διαρθρωτικές αλλαγές και δήλωσε περήφανη για τη στάση του κόμματος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Ερωτώμενη για τα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε ότι οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου «θα γίνουν στην ώρα τους». «Θέμα εσωτερικό στη ΝΔ δεν ανοίγω» δήλωσε χαρακτηριστικά.