Σε μια πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. «Αποφύγαμε την έξοδο και την απόλυτη καταστροφή, αλλά δεχθήκαμε το πιο σκληρό μνημόνιο» επισήμανε. Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για σκληρούς και ταπεινωτικούς όρους που έγιναν δεκτοί, ενώ παλαιότερα δεν είχαν γίνει δεκτοί. Επίσης, σημείωσε ότι το κόστος του εξαμήνου είναι τεράστιο, κάτι για το οποίο θα συζητήσουμε αργότερα, όπως είπε.

Ο ίδιος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση, λέγοντας: «Στη Βουλή υπάρχει πλειοψηφία εθνικής ευθύνης» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «θεσμικό και πολιτικό βάρος για τη Βουλή και τη χώρα». Κάλεσε, δε, τον πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: «Όπως και με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάποιος την διόρισε. Όποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, έχει και την ευθύνη της λύσης».