«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή, συμφωνήσαμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφορικά με τις επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν «πάμε να το κάνουμε»» τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Στη συνάντηση των αρχηγών τού είπα ότι ‘παραμερίζουμε τις διαφορές μας -που είναι πολλές- και σε βοηθάω όσο μπορώ για να καταλήξεις σε συμφωνία με την Ευρώπη’. Αυτό είναι το Ποτάμι. Πρώτα η χώρα και μετά τα κόμματα» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στο ρόλο που έχει διαδραματίσει στις διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο Στ.Θεοδωράκης υπογραμμίζει πως «ο ρόλος του κ. Γιούνκερ αυτές τις στιγμές είναι καθοριστικός», καθώς «τις τελευταίες ώρες παίζεται ένα σκληρό παιχνίδι» και «κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν ‘ας πετάξουμε έξω τους Έλληνες’».

«Γιούνκερ, Ολάντ και Ντράγκι είναι με τη μεριά μας. Κάποια στιγμή θα σας τα πει και ο πρωθυπουργός. Οι Γερμανοί αντιστοίχως σφυρίζουν αδιάφορα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα. Μια Ευρώπη χωρίς παραφωνίες στη γερμανική γραμμή λιτότητας» προσθέτει.

Στην ερώτηση εάν έχει συζητήσει με τον Αλ.Τσίπρα το ενδεχόμενο να μπει το Ποτάμι στην κυβέρνηση, ο Στ.Θεοδωράκης σημειώνει:

«Είχαμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε αυτές τις ώρες από το να μοιράζουμε μεταξύ μας καρέκλες. Το Ποτάμι αποφάσισε να στηρίξει την τελευταία μάχη της χώρας για να παραμείνει στην Ευρώπη και αυτό έγινε χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα».