Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ, για πρώτη φορά υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μάλιστα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει και τους συντονιστές των τομέων του κόμματος. Δηλαδή εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έδωσαν ακόμα το παρών μεταξύ άλλων ο Σίμος Κεδίκογλου, η Σοφία Βούλτεψη και ο Κώστας Τασούλας.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο είναι τα εξής:

«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο.

»Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

»Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα ο κ.Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η συζήτηση των δύο ανδρών, ήταν γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για την χώρα και το μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Σε δεύτερο χρόνο, συζητήθηκε και το μείζον θέμα της κεντροδεξιάς, καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής συνεδρίου.