Να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα του χρέους αλλά και να απόσχει από δηλώσεις που δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων, μέσα από το δημοψήφισμα, θα ζητήσει με επιστολή της προς τον Μάρτιν Σουλτς η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως ενημέρωσε, σε νεότερη δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου θα αποστείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία θα ζητεί από τον κ. Σουλτς αφενός να «απόσχει από περαιτέρω δηλώσεις, οι οποίες δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση και στην ετυμηγορία μέσα από μια διαδικασία λαϊκής κυριαρχίας, όπως το χθεσινό δημοψήφισμα, αφετέρου να συνδράμει αποφασιστικά στην ενημέρωση όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου – που συνεδριάζει σε Ολομέλεια στο Στρασβούργο – σε σχέση με το ζήτημα του χρέους, την έλλειψη της βιωσιμότητας που συνομολογείται πια από το ΔΝΤ και σε σχέση με τις ακραίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας από τις πολιτικές των Μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης».

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι αυτή που ανελήφθη από τον κ. Σουλτς κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι η αρμοδιότητα της υποστύλωσης μιας πολιτικής που παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου είναι αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής από τις εκτελεστικές εξουσίες των διατάξεων που εγγυώνται την ευημερία των λαών και ταυτόχρονα ελέγχου της θωράκισης όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι κατοχυρωμένες στις ευρωπαϊκές συνθήκες.