«Με τον Ευκλείδη έχουμε κοινές ατραπούς. Μας συνδέει κοινή απέχθεια στην απουσία πολιτικών επιχειρημάτων. Κοινή η διάγνωσή μας ότι το πρόβλημα είναι η αυτοτροφοδοτούμενη λιτότητα, το μη βιώσιμο χρέος. Στόχος μας να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος» ανέφερε ο απερχόμενος – πλέον – υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Έως το Σεπτέμβριο αναμένουμε σοβαρότατο πλήγμα στην φοροδιαφυγή, το ΣΔΟΕ κάνει διασταυρώσεις» συμπλήρωσε.

«Έχει ταξικά χαρακτηριστικά η ψήφος στο δημοψήφισμα. Αλλος υπουργός Οικονομικών, από τον Γιάνη Βαρουφάκη, δεν θα είχε καταφέρει να μας φτάσει έως εδώ. Όλος ο κόσμος και όλος ο πλανήτης συζητά ότι δεν μπορεί παρά να υπάρξει βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτό το έργο» ανέφερε από τη δική του πλευρά ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την Ευρώπη. Δεν βασιζόμαστε μόνο στα καλά μηνύματα που είχαμε μετά το δημοψήφισμα, καταλαβαίνουμε και τα αρνητικά. Στόχος μας να κάνουμε κάτι καλύτερο για τους ανθρώπους της εργασίας, τους ανέργους, όσους έχουν ανάγκη» συμπλήρωσε.