«Το μήνυμα είναι ηχηρό και έχει φτάσει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και θέτει προ των ευθυνών τους εκείνους που φαντάστηκαν ότι ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων της διαπλοκής και του πανικού» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενη στο συντριπτικό Οχι του δημοψηφίσματος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε μία ηχηρή απάντηση, ένα ηχηρό όχι στα τελεσίγραφα και στην απόπειρα τρομοκράτησής του και εκφοβισμού του». Οπως υπογράμμισε, διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος των σειρήνων της διαπλοκής και του πανικού. «Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσής τους. Η Δημοκρατία είναι πιο δυνατή από κάθε απόπειρα ολοκληρωτικής επιβολής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου υποστήριξε επίσης ότι η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια και στους ώμους των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και στα χέρια της ΕΚΤ η οποία, οφείλει, όπως είπε, να δημιουργήσει συνθήκες ομαλότητας.