Την εκτίμηση πως εντός 48 ωρών η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους έτσι ώστε να αποτραπεί η καταστροφή εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει την υπόσχεσή του. «Πιστεύω ότι με πολύ ψυχραιμία όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα τί ψήφισαν , αναμένω βέβαια τα τελικά αποτελέσματα γιατί και η αποχή ήταν μεγάλη που σημαίνει ότι αρκετά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών γύρισαν την πλάτη στο συγκεκριμένο ασαφές ερώτημα και περιμένω τη χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα και ότι εντός 48 ωρών ο κ. πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως «αν δεν έρθει αυτή η συμφωνία εντός 48 ωρών όπως έχει πει ο πρωθυπουργός η εκτίμηση μου είναι ότι η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει ομαλότητα στην οικονομία και στην κοινωνία θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία. Και αυτή η ομαλότητα θα μπορεί να έρθει αρκετό καιρό μετά τη συμφωνία και αυτή η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί και από τα κοινοβούλια».

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τί μπορεί να συμβεί αν η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να έχει την ίδια συμπεριφορά εδώ και 5 μήνες» και τόνισε πως η κυβέρνηση θεωρεί «ότι πήρε το μήνυμα , ότι η θεωρία των παιγνίων δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει με ειλικρίνεια να καταθέσει τις απόψεις της και να έρθει συμφωνία εντός 48 ωρών , αλλιώς την Τετάρτη θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά».

Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως «οι πολίτες της δημιουργίας , της αστικής τάξης οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να έχουν μια ενιαία έκφραση, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και έδωσαν με πολύ ψυχραιμία και ηρεμία αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη «το «ναι» είχε ενιαία έκφραση σε αρχές και αξίες απέναντι σε ένα ανομοιογενές «όχι» και πιστεύω ότι αυτό το «όχι» είναι πολυδιασπασμένο, είναι ένα «όχι» με πολλά επιχειρήματα, κατά συνέπεια αν υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις όπως εννοεί η κυβέρνηση, αυτές οι δυνάμεις θα είναι πολύ διασπασμένες».

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών τότε η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Μεϊμαράκης, «τη Δευτέρα το πρωί περιμένω η χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα αφού εντός 48ωρών – όπως είπε ο Πρωθυπουργός – θα φέρει συμφωνία». Στην περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει συμφωνία, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η αντιπολίτευση θα απαντήσει πολύ διαφορετικά.

Ανεξαρτήτως του τι ψήφισε ο καθένας, τη Δευτέρα το πρωί, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες.