Ενταση και συγκρούσεις μεταξύ ομάδων κουκουλοφόρων και αστυνομικών των ΜΑΤ έγιναν λίγο πριν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων από το Μοναστηράκι κατευθύνθηκαν προς την Φιλελλήνων.

Μόλις είδαν διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα και στη συνέχεια πέταξαν πέτρες. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και μετά από λίγο η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται.

Τα επεισόδια κινδύνεψαν να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς οι νεαροί εκτός από πέτρες συνέχισαν να πετούν για τουλάχιστον ένα τέταρτο καδρόνια και ότι άλλο εβρισκαν μπροστά τους.

Κάποιοι, δε, από τους κουκουλοφόρους επιτέθηκα;ν και σε τηλεοπτικά συνεργεία. Οι αστυνομικοί, τότε, έκαναν τότε περιορισμένη χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.

Οι νεαροί, μετά την αστυνομική επέμβαση εξαφανίστηκαν στα στενά και η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται.

Αυστηρά μέτρα έχουν ληφθεί από την αστυνομία για να αποφευχθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια των δύο συγκεντρώσεων . Στο ύψος της Φιλελλήνων έχει σχηματισθεί αστυνομικός φραγμός. Σε επιτήρηση από αστυνομικούς βρίσκονται σταθμοί του μετρό ,όπως του Συντάγματος, του Μοναστηρακίου , της Ακροπόλεως και του Ευαγγελισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των διαδηλωτών.