Θέμα παραίτησής του τη Δευτέρα σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της Κυριακής η απόφαση των Ελλήνων είναι «ναι» στην πρόταση των δανειστών, έθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στηντηλεόραση τουBloomberg,είπε ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα προτίθεται να παραιτηθεί. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρας το βράδυ». Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του Χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους».

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.»