Μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι «η νέα κυβερνητική πρόταση για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ και με λύση για το χρέος, αλλάζει το τοπίο».

Και συμπληρώνει: «Τώρα επείγει το «ναι» στην πρόταση, «μέσα» και «έξω»».

Ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε επιφυλακή εν αναμονή των ραγδαίων εξελίξεων.

Ήδη, ο Γιάννης Δραγασάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το δημοψήφισμα και δεν είναι βέβαιο αν η πρωτοβουλία του αυτή ακολούθησε ή αν επιχείρησε να διαμορφώσει την κυβερνητική γραμμή. Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί την πρόταση των θεσμών.

Ακόμη μία παρέμβαση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου. «Αν πράγματι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για την επανέναρξη του διαλόγου έχει κάποια στέρεα βάση, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την απορρίψει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Eurogroup συνεδριάζει ξανά το μεσημέρι της Τετάρτης και όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση στέλνει νέα πρόταση στη βάση της πρότασης Γιούνκερ, επιζητώντας συμφωνία που θα τη βγάλει από το αδιέξοδο, παρά την άρνηση του Eurogroup να δώσει δίμηνη παράταση και νέο διετές πρόγραμμα.

Μένει όμως στο τραπέζι το αίτημα της Ελλάδας για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας αποκλειστικά από τον ESM που θα απαιτήσει τη χρηματοδότηση της χώρας με 29 δισ. ευρώ μέσω νέου, τρίτου, μνημονίου.