Απολογητικός εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Καμμένος σχετικά με την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφία του Αουσβιτς στον προσωπικό του λογαριασμό στο faecebook.

Σημειώνεται ότι υπήρξε έντονη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου το οποίο σε ανακοίνωσή του κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων «να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας».

Επίσης αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Στην ίδια ανακοίνωση του ο Δημήτρης Καμμένος επιχειρεί να υποβαθμίζει την ένταση του φραστικού επεισοδίου που είχε με την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Η ανακοίνωση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής «arbeit macht frei» από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη» υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό «ολοκαύτωμα» που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα.

»Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.

»Η συντριπτική πλειοψηφία των περιγραφών των δημοσιευμάτων στο αναφερόμενο μάλιστα ως «πρωτοφανές επεισόδιο» μεταξύ εμού και της κ. Χρυσοβελώνη ανήκουν σε μέγιστο βαθμό στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο.

»Μια έντονη συζήτηση που ατυχώς έγινε δημόσια μεταφέρθηκε δυστυχώς πολλαπλώς παραποιημένη στα ΜΜΕ για λόγους προφανώς δημοσιότητας και μόνο.

»Σε κάθε περίπτωση καλούνται τα ΜΜΕ που παραποίησαν τα σχετικά πραγματικά γεγονότα να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια τιμώντας τη δημοσιογραφία και το ρόλο τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω το κύρος και την αξιοπρέπειά μου, καθώς και το κόμμα μου, προβαίνοντας σε όλες τις προσήκουσες νόμιμες ενέργειες ανά περίπτωση».