Τις ραγδαίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους πιστωτές, ενό ψει της έκτακτης συνόδου κορυφής τη Δευτέρα συζητά η ΚΟ του Ποταμιού, που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη, στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, φτάνοντας στο κτίριο του Κοινοβουλίου, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την Ευρώπη, πριν από τη σύνοδο κορυφής της προσεχούς Δευτέρας.

Ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη σύνοδο κορυφής και επεσήμανε την ανάγκη επίτευξης μίας συμφωνίας ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές που βγαίνουν από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην ελληνική κοινωνία, είναι κρατιστές και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη αλλά είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για τον κ. Τσίπρα.

«…..Μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αυτών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά τον Αλέξη Τσίπρα, θα δυναμώσει τη φωνή της Ευρώπης, θα δυναμώσει τη φωνή μίας καλής συμφωνίας και θα βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της Δευτέρας. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε μία συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη, προσθέτοντας ότι ήταν και ένα μήνυμα σε αυτούς που μπερδεύουν τη μετριοπάθεια των ευρωπαϊστών με την ηττοπάθεια. «Καλώ, βέβαια, όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις συγκεντρώσεις» σημείωσε.

Όταν ρωτήθηκε για τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε:

«Η κ. Κωνσταντοπούλου και το παρελθόν της δείχνει ότι δεν έχει καλή σχέση με τα δικαιώματα και θα την παρακαλούσαμε, τουλάχιστον αυτές τις στιγμές, να είναι λίγο προσεκτική. Δεν θέλω να επανέλθω στην προσωπική της στάση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, αλλά να ξέρει ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Ας είναι, λοιπόν, επιφυλακτική, ας είναι προσεκτική και μετά τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε μαζί της».