Ειδική ομάδα εργασίας, με εντολή Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα εξετάσει την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων με 10.000 εργαζομένους 24μηνης απασχόλησης.

Την διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά τη συνάντηση του, την Τετάρτη, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Κατά τον 45λέπτο διάλογο τους ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για το δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας, το οποίο – όπως είπε – βρίσκεται υπό κατάρρευση. Υπό τις συνθήκες αυτές, πρόθεση του Υπουργού είναι να εκδηλωθεί μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία έμπρακτης υποστήριξης του συστήματος.

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς, είναι «σύμφωνη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλαπλής ωφέλειας, αφού από τη μια πλευρά θα υποστηρίξει το σύστημα ώστε αυτό να παρέχει υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και από την άλλη πλευρά θα δώσει την ευκαιρία σε ανέργους- επαγγελματίες υγείας για ένα 24μηνο απασχόλησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας».

Φάρμακα – συντάξεις

Κατά την διάρκεια της ίδιας συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του φαρμάκου, με τον κ. Σουλτς να αναφέρει ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς όπως φάρμακα, ενέργεια καθώς και περαιτέρω περικοπές στις χαμηλές συντάξεις.

Επιπλέον, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να μεταφέρει προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μήνυμα καλής διάθεσης για συνεννόηση.