Αίτημα για έκτακτη σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας κατέθεσαν χθες τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό τονίζεται πως λόγω της κρίσιμης φάσης στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση, προκύπτει άμεση ανάγκη να συνεδριάσει άμεση η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η πρόταση είναι να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα την Πέμπτη 4 Ιουνίου για να ενημερωθούν οι βουλευτές για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να τοποθετηθούν πάνω στο σχέδιο της ενδεχόμενης συμφωνίας.

Την πρόταση υπογράφουν αρχικά τέσσερις βουλευτές, όχι αποκλειστικά από την Αριστερή Πλατφόρμα ενώ φαίνεται ότι οι υπογραφές θα συνεχίσουν να συλλέγονται.

Ανάλογη συζήτηση είχε γίνει στην Κεντρική Επιτροπή ωστόσο φαίνεται πως όσο η κυβέρνηση δεν έχει κάτι τελικά μορφοποιημένο δεν μπορεί να γίνει εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Ο Νίκος Φίλης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το προεδρείο του οργάνου αποφάσισε ομόφωνα την σύγκληση της ΚΟ για να εξετάσει τα μεγέθη της συμφωνίας.

«Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό», διευκρίνισε.«Δεν είχαμε εντολή από τον κόσμο να τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις άμεσα… Σε βάθος τετραετίας θα κριθούμε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.«Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να φέρει στο λαό μια συμφωνία που θα σπάει το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης… Δεν χρειάζονται εκλογές με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Η Ράνια Σβίγκου

«Έγινε χθες ενημέρωση από τον κ. Βαρουφάκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τις επόμενες μέρες θα γίνει και κοινοβουλευτική ομάδα, σήμερα έχουμε πολιτική γραμματεία στο κόμμα, τις επόμενες μέρες θα γίνει Κεντρική Επιτροπή, όλα τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα θα συγκλιθούν για να συζητήσουμε τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του MEGA.

Επίσης, τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε εμμέσως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΓιάννης Μιχελογιαννάκης.