Με τη φράση «κύριε Ταγματάρχη δεν με πείσατε» και την αιτιολόγηση ότι «η γνώμη μου για εσάς είναι γνωστή και στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό, οι οποίοι προς τιμήν τους δεν προσπάθησαν να με πείσουν, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες», η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε παρούσα στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη. Οπως ξεκαθάρισε, πάντως, «δεν θεωρώ καταδικασμένη την πρόταση της υποψηφιότητάς σας και θα χαρώ να με διαψεύσετε».

ΟΙ ΨΗΦΟΙ. Η γνωμοδότηση για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, βέβαια, παρότι θετική (7 «υπέρ», 5 «κατά» 3 «παρών» και δύο απόντες), δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, όπως προβλέπει ο Κανονισμός και συνέβη με τα λοιπά προτεινόμενα μέλη. Για αυτά, από το κυβερνητικό στρατόπεδο θετικά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ολγα Γεροβασίλη, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος –αντικατέστησε τον Θανάση Πετράκο -, Βασίλης Τσίρκας και Νίκος Φίλης όπως και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Μαυραγάνη.

Αντίθετα, η Ραχήλ Μακρή απέρριψε την υποψηφιότητα τόσο του Λάμπη Ταγματάρχη όσο και της Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου. Ολόκληρο το προτεινόμενο ΔΣ καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης, ενώ, αν και ήταν παρόντες στην αρχή της διαδικασίας, απουσίαζαν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ολγα Κεφαλογιάννη –έτσι καθόρισαν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας -, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας και της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Αντίθετα, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.