Να θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία κάλεσε την κυβέρνηση, τη Δευτέρα από τα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λάρισας και υπεύθυνο Υγείας του κόμματος, Κώστα Μπαριώτα, ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ακόμα όρθιο λόγω κυρίως των προσπαθειών που καταβάλει το προσωπικό και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της για την υγεία. «Ο λαός μας λέει ότι με την υγεία δεν παίζουμε.

Φοβάμαι, όμως, ότι αυτές τις απλές φράσεις η κυβέρνηση δεν τις κατανοεί και παίζει με τα θέματα της υγείας» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μπροστά σε μία τουριστική περίοδο, και στα Χανιά, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι πολύ σημαντικό να είναι όρθιο το σύστημα υγείας. Και αυτήν τη στιγμή, το σύστημα υγείας είναι όρθιο μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι πατριώτες γιατροί.

Πατριώτες νοσηλευτές και υπάλληλοι, που δουλεύουν χωρίς λεφτά, χωρίς ρεπό, χωρίς καμία παύση. Θα πρέπει η κυβέρνηση, όπως βρίσκει λεφτά για κάποιες άλλες προτεραιότητες που θεωρεί αυτή σημαντικές, επί παραδείγματι εξοπλιστικά προγράμματα, δαπάνες σε κάποιες υπηρεσίες των υπουργείων, να βρει τα απαραίτητα κονδύλια, έστω και τώρα, για να δουλεύει στοιχειωδώς το σύστημα υγείας». «Είναι, για μας, η πρώτη προτεραιότητα, θα κάνουμε ερωτήσεις, επερωτήσεις, παρεμβάσεις. Το θέμα είναι οι υπουργοί να ανοίξουν και λίγο τα αυτιά τους και τα μάτια τους προς την κοινωνία. Δεν ωφελεί τίποτα εμείς να κάνουμε μία ερώτηση και να παίρνουμε μία τυπική απάντηση μετά από είκοσι ημέρες. Αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά στον κόσμο, βλέπουμε ότι είναι δύσκολο να τα κάνουν. Τουλάχιστον, να ακούσουν τις άμεσες ανάγκες του κόσμου και να υλοποιήσουν κάποιες από αυτές. Η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων είναι τραγική. Κρατιέται όρθιο μόνο γιατί υπάρχουν πατριώτες, οι οποίοι δουλεύουν» πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι τα προβλήματα της υγείας είναι διαχρονικά, επιρρίπτοντας ευθύνες γι’ αυτό και στα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν τον τόπο. «Είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες του παλιού συστήματος. Οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, των παλιών υπουργών υγείας.

Εμείς, ως αμέτοχοι από εκείνα τα εγκλήματα εκείνης της εποχής, μπορούμε να τα παρατηρούμε και να δίνουμε τις σωστές ερμηνείες τους. Το τι έκαναν, όμως, λάθος οι προηγούμενοι, το τι έκανε λάθος ο Σαμαράς, το ότι υπάρχει ένα σύστημα υγείας ναρκοθετημένο χωρίς λεφτά, δεν είναι άλλοθι να συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση την πολιτική. Το θέμα είναι πόσο ψηλά, πόσο προτεραιότητα έχει το θέμα της υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω την αίσθηση ότι βολεύονται με πολύ μικρά μπαλώματα και δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα το σύστημα υγείας, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν.

Το παλιό σύστημα, λοιπόν, και εδώ βάζω και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, θα πρέπει να καταλάβει ότι πρώτα από όλα υπάρχει το σύστημα υγείας το οποίο θα πρέπει να βοηθηθεί. Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα στην πρώτη γραμμή» κατέληξε ο επικεφαλής του κόμματος.