«Δέκα χρόνια μετά το θάνατό του ο σύντροφος Χαρίλαος είναι πάντα μαζί μας. Ζωντανός στις μνήμες αλλά και στις καρδιές μας».

Αυτά ανάμεσα σε άλλα, τόνισε το μεσημέρι της Κυριακής από το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας στο πλαίσιο εκδήλωσης-πολιτικό μνημόσυνο για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, ο Γιώργος Χαρίτος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία.

Στην εκδήλωση παρέστη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Χαρίτος, τόνισε ακόμα πως στο πρόσωπό του, τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος της χώρας μας.

Ολόκληρη η ζωή του, συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτος, ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο.

Πιο μπροστα χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου περιοχής της ΚΝΕ και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι «με σεβασμό και υπηρηφάνεια στεκόμαστε μπροστά στην ιστορία του Κόμματός μας, την ηρωϊκή μορφή του σ. Χαρίλαου Φλωράκη και μιας ολόκληρης γενιάς, όχι απλά για α κάνουμε ένα μνημόσυνο αλλα για μας είναι οδηγός δράσης και στάσης στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε μεγαλύτερη ή μικρότερο αγώνα, στην καθημερινή κοπιαστική δουλειά».

Στην εκδήλωση αποδόθηκαν τραγούδια και ποιήματα, υπήρξε απόσπασμα από την ιστορική διαθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη, ενώ ανθοδέσμη στον τάφο του, κατέθεσαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο γ.γ. Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του Κ.Σ. της ΚΝΕ ο Θανάσης Χαστάς.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε συνεστίαση στην Καρδίτσα, όπου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές-εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνοδεύει. Το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός».

Ακόμα ο ίδιος υποστήριξε ότι σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ αναλαμβάνει και καινούργιες, προσθέτοντας:

«Διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις – ψίχουλα σε βάθος τετραετίας

Σε τέσσερα χρόνια «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει», λέει και ο λαός μας. Σε 4 χρόνια ανάκαμψη έλεγαν και οι προηγούμενοι και δείτε πού φτάσαμε!»