Σε στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα που έχει ανακύψει μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε ως Πρόεδρος της Βουλής από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στη Βασιλίσσης Σοφίας, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου η οποία, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 έκανε λόγο για «θέμα εκ του μη όντως».

«Εγινε μια ειρηνική πορεία διαδηλωτών των νοσοκομείων, οι οποίοι θέλανε να πάνε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε κλειστεί με κλούβα η Βασιλίσσης Σοφίας και η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία περνούσε από εκεί, ζήτησε με ευγενικό τρόπο, θα έλεγα, ποιος από τους αρμόδιους είχε δώσει την εντολή. Από εκεί και πέρα, έγινε ένα θέμα εκ του μη όντος» τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Και η ίδια συνέχισε: «Νομίζω πραγματικά ότι ήταν υπερβολική η εστίαση σε αυτό το ζήτημα. Όπως νομίζω ότι ήταν υπερβολικές και οι επικρίσεις για το ύφος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Είδα απλώς να ζητάει εξηγήσεις για το ποιος έχει δώσει την εντολή, οι εξηγήσεις αυτές να δίνονται και κάπου εκεί να λήγει το ζήτημα. Από τότε που έχει εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και από τότε που έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου, έχει δεχτεί μια απίστευτη επίθεση και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που νομίζουν ότι στοχοποιώντας και προσπαθώντας να απαξιώσουν το πρόσωπό της, θα απαξιώσουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια υπονόμευσης, να βρεθούν διαφωνίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης και της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό και δεν εδράζεται σε πραγματικά περιστατικά».