Τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δηλώσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σε απάντηση ερωτήματος για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της Βουλής κλήθηκε να απαντήσει στην κριτική που της ασκείται ότι δεν συμπεριφέρεται στους χρυσαυγίτες βουλευτές όπως πρέπει «γιατί τους θεωρεί μέρος του δημοκρατικού τόξου».

«Θα μου επιτρέψετε να μη μιλάω για τόξα, ιδίως δε να μη συνομολογώ ότι είναι δημοκρατικές δυνάμεις, οι πολιτικές δυνάμεις που ασέλγησαν επί του συντάγματος και επί της δημοκρατίας σε όλη τη μνημονιακή περίοδο» απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Σε σχέση με τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα, η ίδια απάντησε ότι έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής να μην κάνει διακρίσεις και επιτέθηκε στα κόμματα που της ασκούν κριτική, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Θα σας έλεγα όμως ότι είναι απολύτως χυδαίος ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι επιχειρούν να χτίσουν πολιτική καριέρα ως όψιμοι αντιφασίστες, δείχνοντας ως δήθεν ρέπουσα προς μία εύνοια μίαν βουλευτή και έναν άνθρωπο ο οποίος είναι γνωστός και για τους αγώνες του για τη δημοκρατία και για τη μάχη κατά του ναζισμού και του φασισμού».

Από τη Νέα Δημοκρατία αντέδρασε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ιωάννης Πλακιωτάκης: «Ας μαζέψει κάποιος την κα Κωνσταντοπούλου για το ακατάσχετο παραλήρημά της. Και η ίδια ας ξεκαθαρίσει στο μυαλό της ότι δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία όταν αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή σε ρυθμιστικό παράγοντα του Πολιτεύματος».

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν κρύβει δυστυχώς τη συμπάθεια της για την αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή και την απέχθεια της για τις «φιλομνημονιακές» δυνάμεις που θεωρεί και μη δημοκρατικές! Πρόκειται για την Πρόεδρο της Βουλής και εκ του συντάγματος αναπληρώτρια του Προέδρου της Δημοκρατίας! Έχει ελπίδα ο τόπος μας;»

Η δηλώσεις της προέδρου της Βουλής προκάλεσαν αντιδράσεις και στο Ποτάμι, κύκλοι από το οποίο σχολίασαν: «Ποιος ασχολείται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη «μάνα του λόχου» της Χρυσής Αυγής όπως εύστοχα είπε η Λιάνα Κανέλη;».