«Οι απόπειρες να εμφανίσουν ως «καπετανάτα» τις συνθέσεις ή τις αντιθέσεις δεν θα κλονίσουν την εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην κριτική που άσκησε στους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα» δήλωσε μιλώντας την Κυριακή στον ΣKAΙ.

Για τα αποθεματικά της Βουλής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο μεταφοράς των αποθεματικών της Βουλής στην ΤτΕ. Όπως ανέφερε, δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο, αλλά είπε ότι έλαβε επιστολή την περασμένη Παρασκευή από τον κ. Μάρδα, στην οποία αποδίδει διερευνητικό χαρακτήρα.

«Θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Βουλή πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας» είπε και απέδωσε την όλη παραφιλολογία σε εκείνους που θέλουν να υποσκαφθεί το κυβερνητικό έργο.

«Όλη η παραφιλολογία που υπάρχει για να δημιουργηθεί μια εικόνα διάστασης και ρήξης της Βουλής με την κυβέρνηση αφορά εκείνους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί και το κυβερνητικό έργο και το κοινοβουλευτικό έργο».

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε για την κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος στην κρίσιμη αυτή φάση των διαπραγματεύσεων. «Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες επί τη βάσει διαρροών» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια προσθεσε πως έχει «αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, ο οποίος αποκλείεται να συνομολογήσει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τη Δημοκρατία».

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του και στη συνείδησή του σε σχέση με αυτή την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αναλάβει την ευθύνη της. Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευθεί η θέση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο», είπε η κ. Κωνταντοπούλου.