Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται και φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στους φοιτητικούς συλλόγους.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα, κυμάνθηκε περίπου στο 60% ή 100.000 φοιτητές περίπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους – στους οποίους όμως δεν προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας (από το Πάντειο, Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά) – η παράταξη έχει σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανσπουδαστικής, που ακολουθεί δεύτερη.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η παράταξη παραμένει δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, αυξάνοντας τις δυνάμεις της σε σχέση με τις περυσινές εκλογές.

Η ΕΑΑΚ, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, διατηρεί τα ποσοστά της.

Οσον αφορά την ΑΡΕΝ, φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση των ποσοστών της πανελλαδικά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση των ποσοστών της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), που μπορεί να της δώσουν την πρωτιά.

Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

»Παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

»Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ. Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.

»Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε».