Αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, η αιτίαση του δεύτερου για διορισμό κομματικών περιφερειακών διευθυντών στη σχολική εκπαίδευση.

«Ανοίγετε ένα θέμα, κ. Θεοδωράκη, για τους υπηρεσιακούς διευθυντές. Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, γιατί βλέπω ότι πριν από λίγο συμβουλευτήκατε τον βουλευτή σας, τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, έπαιρνε τα e-mails των κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για να διορίζει εφοριακούς», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, δεχόμενος το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπλήρωσε: «Ο κ. Θεοχάρης είναι στις τάξεις σας και αυτό δεν έχει απαντηθεί. Και μιλάτε για κομματοκρατία σ’ αυτήν την κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία τρεις μήνες, και δεν έχει καταφέρει ν’ αλλάξει ουσιαστικές δομές και κακώς κείμενα, εξαιτίας της διαπραγμάτευσης που μας τρώει το 70% του χρόνου;».

«Κάνατε μία προσωπική αναφορά στον κ. Θεοχάρη και πραγματικά θα θέλαμε τώρα που έχετε εσείς τα στοιχεία, τους φακέλους του ΣΔΟΕ και των προσλήψεων, να πείτε συγκεκριμένα σε ποιες υποθέσεις παρενέβη ο κ. Θεοχάρης και ποιους διόρισε» απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

– «Εγώ θα σας το πω;» αποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

– «Βεβαίως, εσείς να το πείτε. Εσείς λέτε ότι έκανε μία προσωπική πολιτική με κάποια e-mails» ανταπάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Επειδή, λοιπόν, είναι γνωστό ότι ο κ. Θεοχάρης ήταν αγύριστο κεφάλι και δεν άκουγε -κι αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που απομακρύνθηκε από τους προηγούμενους-, σας λέμε ότι εμείς θα θέλαμε τη δημοσιότητα και δεν θέλουμε τους ψιθύρους γι’ αυτά τα πράγματα. Εάν πραγματικά έχετε στοιχεία, ότι οποιοσδήποτε βουλευτής από το Ποτάμι εξυπηρέτησε στο παρελθόν, σε οποιαδήποτε θέση, κάποιους ανθρώπους με κάποιους άνομους τρόπους, έξω από τις πολιτικές αρχές που πρεσβεύει το Ποτάμι, πραγματικά θα θέλαμε να μας το πείτε» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.