Παρέμβαση Σημίτη: «Πρέπει να πετύχουμε τον συμβιβασμό που είναι αναγκαίος»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2015 19:57 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 06/05/2015 20:07 |
Παρέμβαση Σημίτη: «Πρέπει να πετύχουμε τον συμβιβασμό που είναι αναγκαίος»

«Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνία. Αν δεν οδηγήσει σε συμφωνία. η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική. Γι΄αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πετύχουμε τον συμβιβασμό που είναι αναγκαίος».

Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου που φιλοξενεί το πολιτικό Αρχείο του Ιδρύματος Κ. Σημίτη.

Κάθε συμφωνία, είπε ο κ. Σημίτης, έχει όρους, δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς όρους. Και αυτή η συμφωνία, πρόσθεσε, θα έχει όρους και οι όροι πρέπει να συζητηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε όφελος και των δύο πλευρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθη πλειάδα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

15
rebel
08/05/2015 22:58
ARE SIMITI GOLDMAN SACHS POU SOU HRIAZETE
euro-γύφτος
08/05/2015 10:35
Δεν μας έφθασε ένας Σημίτης, δεν μας έφθασε ένας ΓΑΠ, τώρα θέλομε και τον ανιψιό του Σημίτη Σ.Θεοδωράκη! Ποιό άραγε να είναι το αληθές όνομα, που κρύβεται κάτω από το Σ.Θεοδωράκης ? Θα το μάθωμε κάποια στιγμή, αλλά όπως συνήθως θα είναι αργά.-
titan
08/05/2015 10:31
Βρε για κοίτα ένα μούτρο, που οι ηλόθιοι της χώρας μας τον έκαναν πρωθυπουργό, ώστε να μας κλέψει, και κυρίως να μας προδώσει σαν ο χειρότερος Εφιάλτης.
Περσεφόνη Δ.
07/05/2015 11:05
Ο καλύτερος Πρωθυπουργός που είχε η Χώρα μετά τον πόλεμο!!!
αγνωστος
08/05/2015 07:50
αυτός που υιοθέτησε απόλυτα τη στάση του Πόντιου Πιλάτου ....
Περσεφόνη Δ.
08/05/2015 18:37
Ονοματάκι δεν έχουμε; Όλοι είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας. Όπως βλέπει όμως, όλοι έχουμε ένα διακριτό όνομα ή νικ. Επί αυτού που έγραψα διαφωνείς; Πετάς μια γενικόλογη μπαρούφα, έτσι για να τον μειώσεις , χωρίς όμως να τολμάς να γράψεις κάτι συγκεκριμένο.
αγνωστος
09/05/2015 09:18
δε νομίζω ότι είναι περίεργο να ακολουθεί κάποιος τον κανόνα και να δηλώνει στην κυριολεξία άγνωστος, που βέβαια είναι προτιμότερο από το ολίγον …. εξ άλλου εγώ τουλάχιστον εδώ μέσα δεν ψάχνω ούτε για αυτοπροβολή ούτε για καριέρα .... λέω μόνο τη γνώμη μου με βάση τα ειωθότα. Τώρα και κατά τα άλλα, εάν το δικό μου σχόλιο ήταν γενικόλογο και το δικό σου δεν ήταν άσε τους άλλους να το κρίνουν. Επί της ουσίας βέβαια, αν βρεις εσύ έστω ένα παράδειγμα ανάληψης ευθυνών από τον Σημίτη και ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με το μπάχαλο της Δημόσιας Διοίκησης που παρέδωσε γράψε μου .... Και σου το λέει αυτό ένας από τους υποστηρικτές του που εκείνη την εποχή ήταν αδύνατο να εκτιμήσει το κακό που θα μπορούσε να προκύψει αργότερα από την «πλέρια δημοκρατία» του .... Ακόμα και ο Κωστάκης το είχε ως σύνθημα .... αν θυμάσαι ... ως προς τα υπόλοιπα και για το υποκοριστικό σου μόνο μια λέξη …. «μάκια» ....
Περσεφόνη Δ.
10/05/2015 00:56
Εγώ δεν ήμουνα καθόλου γενικόλογη. Αντίθετα ήμουνα πολύ συγκεκριμένη. Με βάση το έργο του, ο Κώστας Σημίτης είναι ο καλύτερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταπολεμικά και μάλιστα με διαφορά!!! Σ'αυτό, εσύ δεν παίρνεις θέση, διαλέγοντας στάση Πόντιου Πιλάτου... Αντίθετα, πάλι γενικόλογα, γράφεις ότι δήθεν δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ποιός;... Αυτός που ανέλαβε να καταφέρει να βάλει τη Ελλάδα στην ΟΝΕ, κάτι που το 1995 δεν πίστευε κανένας, εκτός ίσως από τον ίδιο... Τα κατάφερε; Ανέλαβε να διεκδικήσει και να κάνει η Ελλάδα, καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες... Τα κατάφερε; Ανέλαβε να εντάξει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Κάτι που επίσης δεν πίστευε κανείς το 2000... Τα κατάφερε; Με τον αυτόματο πιλότο έγιναν αυτά;.. Σε σχέση με την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης παραδέχομαι ότι δεν ήταν από τα καλύτερά του σημεία και υπήρχαν προβλήματα, όμως ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτή της περιόδου του Μητσοτάκη και βέβαια δεν είχε καμιά σύγκριση με αυτήν της περιόδου του Κώστα Καραμανλή, που δήθεν θα "επανίδρυε το Κράτος", και που τελικά διέλυσε και το κράτος και τη δημόσια διοίκηση.
αγνωστος
10/05/2015 20:19
Έτσι μπράβο .... τώρα μπαίνεις στην ουσία και με συγκεκριμένα επιχειρήματα για τον καλύτερο κατά τη γνώμη σου Πρωθυπουργό. Παρά του ότι λοιπόν νομίζω πως ο χώρος εδώ δεν ενδείκνυται για προσωπικές αντιπαραθέσεις αναφέρονται περιληπτικά : α) Δεν θα ισχυρισθώ ότι η ένταξή μας στην ΟΝΕ συνοδεύθηκε με πλαστά στοιχεία. Θα θυμίσω μόνο το ξεζούμισμα των οικονομιών ενός Λαού από τους κάθε είδους μεγαλοκαρχαρίες του ΧΑΑ. Σκέφτηκες ποτέ τα συμφέροντα, ποιοι τα άρπαξαν αλλά και ποιές «πολιτικές» εξυπηρέτησε εκείνη η γελοία κατάσταση ; β) Για το «μεγάλο πανηγύρι» σε σχέση με τα έργα ων Ολυμπιακών Αγώνων τίποτα δεν άκουσες ; Γιατί δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ένας συγκεντρωτικός και αναλυτικός απολογισμός ; Ξέρει κάποιος σε τούτη τη χώρα για παράδειγμα πόσο κόστισε κάθε ένα έργο χωριστά και τους λόγους διαπίστωσης των κατά κανόνα υπερβολικών χρηματοδοτήσεων ; Γνωρίζουμε γιατί καταλήξαμε να διεκδικούμε την παγκόσμια πρωτοτυπία του να αποδεικνύονται άχρηστα και να καταστρέφονται σχεδόν όλα τα ολυμπιακά μας έργα ; Δεν έχουν σχέση όλα αυτά με τις επιλογές που έγιναν και δρομολογήθηκαν επί εποχής Σημίτη ; γ) Για την Κύπρο συμφωνώ μόνο σε ότι αφορά την πολιτική βαρύτητα της ένταξης. Ως προς την ουσία δεν υπήρχε ανάγκη για μεγάλη προσπάθεια αφού η οικονομία της ήταν πολύ καλύτερη από τη δικιά μας. δ) Λάθος κάνεις για τη Δημόσια Διοίκηση. Το μπάχαλο ξεκίνησε αποκλειστικά επί Σημίτη και μέχρι σήμερα δεν έχει τιθασευτεί. Με τις πρώτες μεγάλες επιπτώσεις να αφορούν τις Κυβερνήσεις ενός καθ όλα αναποτελεσματικού Καραμανλή ....
pelias
07/05/2015 09:12
To μόνο σίγουρο είναι ότι "δεν πρέπει να επιδιώξωμε συμφωνία", αφού αυτήν την επιδιώκει και ο πανάθλιος Εβραίος Ααρόν Αβουρί, και κατά των βλητοδίαιτων Creeks .......Σημίτης!
Θ,Δ,
07/05/2015 18:35
Η πλάκα είναι, ότι οι απόγονοι των δωσίλογων και των Γερμανοτσολιάδων, οι θαυμαστές των ναζιστών κατακτητών και των χουντικών που ξεπούλησαν την Κύπρο, πιάνουν στο στόμα τους τον Πρωθυπουργό που έφερε την Πατρίδα μας στο καλύτερο επίπεδο των 70 τελευταίων ετών και έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις απειλές τις Τουρκίας!!! Και αυτό είναι που τους "πονάει"! Και πως να μην τους"πονάει";... Οι "πατριωταράδες" χουντικοί, οι εθνικιστές, τα ινδάλματά τους, απέσυραν την Ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο και παρέδωσαν το 36,4% της μεγαλονήσου στην Τουρκία!!! Αυτοί οι υποστηριχτές των προδοτών, έχουν σήμερα το θράσος να κατηγορούν τον Κώστα Σημίτη!
pelias
07/05/2015 20:48
Δεν τον πιάνομε στο στόμα μας, διότι δεν βάζομε σκατά στο στόμα μας, απλά ενίοτε γράφομε το όνομά του, με μπόλικη αηδία! Υ.Γ. Μήπως τνωρίζεις κάτι για τα 5 χρόνια του συμμοριτοπολέμου στη χώρα μας? =αν βέβαια είναι και δική σου χώρα, που δεν το πιστεύω. Πιθανόν να είσαι ένας ....βρωμοπεριούσιος!
Θ.Δ.
08/05/2015 09:08
Όπως πάντα, βρισιές και η "μπάλα στην εξέδρα", θρασίμι!!! Φυσικά και γνωρίζω για τον πόλεμο που έγινε στην πατρίδα μου και που ο Θρασύβουλος Τσακαλώτος χαρακτήρισε εμφύλιο... Αλλά, προς τι η αναφορά σ' αυτόν!!! Εσύ όμως, "πατριδολαμόγιο", τσιμουδιά για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, για τα χουντικά ινδάλματά σου , που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ, ως καλοί λακέδες των αμερικανών, το 36,4 της Πατρίδας των αδελφών Κυπρίων στους τούρκους!!! Αυτούς, φυσικά τους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όχι μόνο τους πιάνεις στο στόμα σου, αλλά τους υμνείς κιόλας, "απόγονε" του εφιάλτη! Άλλωστε και το νικ σου, σε προδοσία και σε ατιμία παραπέμει!!!
leo
07/05/2015 02:43
τα ιδια μας ειπε και ο ανιψιος σου Σημιτη ,,μηπως τα κουβεντιαζετε εσεις οι δυο ?
Αρκάς.
07/05/2015 10:06
Αν δεν γράψεις τη μαλ@κι@ σου, δεν μπορείς κρετίνε!